Стоунтерапия /Масаж с вулканични камъни

stone1

Терапията Hot Stone Massage заема достойно място сред SPA процедурите. Тя е и една от най-древните и същевременно скоро възродени техники на масажа за преодоляване на умората и стреса.

В оригинал топли вулканични камъни от щата Аризона, нагрети равномерно до 50 градуса, се слагат върху енергийните точки на тялото. Преди това обаче трябва да легнете на масажнолегло и терапевтът да ви намаже с благовонни масла и внимателно масажира тялото така, че да отвори енергетичните му центрове, наречени в древната източна медицина чакри. Камъните са стояли потопени цяла вечер в морска вода, за да се изчистят от отрицателна енергия, а на другия ден - на слънце, за да се заредят с положителна.

Следва масаж с елементи на шиатцу, който постепенно и неусетно преминава в масаж с камъни. Изведнъж се оказвате в плен на енергията, породена от докосването на горещите камъни, меко плъзгащи се по-кожата. Истинската топлина отпуска мускулите и подобрява гъвкавостта на ставите. Когато камъните изстинат, се заменят с топли. Интересното е, че стават студени в местата, където има болка или целулит. Междувременно малки камъни като маслина, само че плоски, се поставят между пръстите на краката, големи - в дланите.

Този необичаен масаж освен че носи удоволствие и отпуска, подобрява кръвообращението и лимфния поток, регулира кръвното налягане и значително облекчава притока на кислород към клетките. Последователите на аюрведа дори го включват в холистичното лечение на рака.

С течение на времето хората все повече се убеждавали, че от камъните има полза. И то не само в качеството им на талисман. Така се появило цяло направление в медицинската козметика - стоунтерапията.

Лечението с камъни се основава върху температурното въздействие на съдовете, смяната на топло и студено.

Камъните при тази процедура информират организма какво не му достига. Не случайно древните индианци вярвали, че някои камъни могат да отнемат лошата енергия.

Японците са използвали горещи минерали за релаксация, а китайците - при масаж.

Кои камъни стават за масаж?

За масаж се използват т.нар. барабанни камъни - гладки и плоски, за да не издраскват кожата и лесно да се задържат на гърба. Обикновено майсторите купуват специални камъни с вулканичен произход. Тези камъни са с повишена плътност, съдържат много магнезий и желязо, което и определя дълбокото поглъщане на топлина и бавното й отделяне.

Как се прави масаж с камъни?

Едно от най-важните условия е спокойната атмосфера и музиката.
Осветлението трябва да не дразни - да е приглушено.
За масаж на лицето се нанася специален крем с много лека консистенция.
За процедурата на цялото тяло кожата се маже с приятни ароматични масла.

 

В комбинация с движенията на масажиста и релаксиращата музика, създават незабравимо впечатление, придавайки яснота на мислите, а на тялото - покой и нега. След процедурата чувствате спокойствие и релакс, а енергията ви е в излишък.

Терапията не се препоръчва 2 часа след хранене, първите 3 месеца на бременност и при диабет.

Процедурата продължава от 60 минути до 120 минути.

Въздействие върху организма

Масажът с горещи и хладни камъни подобрява кръвоснабдяването; премахва мускулните болки; насища тъканите с кислород; помага при артрит, остеохондроза; стимулира извеждането от организма на токсините и излишните течности; помага при стрес; възстановява тонуса и еластичността на кожата.

stone2

 

Цени

Масаж с вулканични камъни
60 минути
50лв
90 минути
70лв
110 минути
90лв

 

 

 

 

 

 

 

 

Предплатени 10 процедури - плюс две безплатни.

Предплатени 15 процедури - плюс три безплатни.

Предплатени 20 процедури - плюс пет безплатни.