Получете най-доброто от всеки масаж!

Масажът може да бъде мощен инструмент, в помощ на тялото Ви най-добре да изпълнява безбройните функции да се поддържат в здравословен баланс. Защо да не се направи всичко възможно, за да получите най-добри резултати от всяка масажна сесия?

Тази статия има за цел да Ви осигурим някои напътствия за да извлечете максимума от тези "сесии"

Преди сесията Ви ...

Настроението преди сесията Ви могат да бъде засегнато от различни събития в забързаният Ви ден

Можете да се подготвите вътрешно преди масажа. Ако можете да поставите събития от живота си на пауза за известно време и наистина да посветите на своята сесия време, за да се погрижим за Вас, ползата от масажът може да бъде значително подобрена.

Забързаният живот ще изчака няколко часа, и Вие ще бъдете в много по-добро състояние да се справите с отговорностите, когато се чувствате по добре! Други неща, които можете да направите, ако времето позволява:

Вземете си релаксираща вана или душ преди масажа

Ограничете консумацията на кофеин и захар, както и други стимуланти

Избягвайте да ядете непосредствено преди масажа

Позволете си допълнително време в графика си, така че да не е нужно да тичате за бъдете готови за вашата сесия. .В противен случай, може да отнеме повече време за постигане на релаксация.

Бъдете наясно с текущото си състояние, така че да можете да сигнализирате за нещо, което се нуждае от внимание.

По време на сесията ...

Споделете какво става. . Ако имате чувствително място или наранени области, доверете се, за да могат да бъдат решени или избегнати . Ако считате, че имате нужда от повече натиск или по-леко докосване по време на сесията, моля казвайте си. Ако всичко е страхотно, може да си лежите и да се отпуснете. Ако можете да установите вниманието си върху нещо, да се съсредоточите , така ще Ви бъде по-лесно да лежите и да се отпуснете!Посочете своите предпочитания. Всеки човек има различни потребности и желания, така ще изпълним вашите! Дали всичко в масаж е наред ? Температурата? Осветлението? Всякакви други дразнения? Дали сте напълно спокойни? Харесвате ли определена музика? Силата на звука ,наред ли е? Харесвате ли определени техники? Имате ли нужда да се наблегне на определена област ? Всяка сесия е специално за вас, така че моля съобщават за това, което желаете! Ако има нещо което не разбирате, попитайте, за да можем да го обсъдим.

Отпуснете се ! Една от основните цели в масажа за много хора е да се намали напрежението и стреса. Много от тези схващания и болки са причинени от стрес и преумора .

В действителност - според д-р Сандра МакЛанахан - осемдесет процента от заболяванията са причинени от стрес, така че максимално успокояване във всяка сесия трябва да ви помогне да се поддържа много по-високо ниво на благосъстояние!

Един от начините да успокоите ума си е да фокусирате вниманието върху масажа .

Правилното дишане помага да се отпуснете и да достигне до пълен покой Бавно, дълбоко дишане (от корема) ще достави на тялото Ви много повече кислород, и то ще се освободи от напрежението.

След сесията Ви ...

Ако изобщо е възможно, е добре да си позволите да постоите на някое тихо място известно време , преди да продължите своят напрегнат живот.

Пийте допълнително вода!! Масажът освобождава отпадъчни продукти и токсини от мускулите. Увеличението на приема на течности намалява този токсичност и улеснява дейността на филтриращите органи.

Преди следващият Масаж ...

Старайте се да избягвате стресовите ситуации или поне тези за които знаете, че не можете да промените.

Назначете си час за масаж! Когато направите масажа нормална част от живота си, Вие ще се убедите че помагате на тялото си да се поддържа в по-добро състояние на баланс. В дългосрочен план, можете да се насладите много по-добре на здравето и на на удоволствието в следващите сесии.

Радвайте се на живота!

Нищо не е по-важно от вашето благосъстояние, така че да се грижите за себе си е отговорност с висок приоритет. Когато се чувствате добре, Вие сте в състояние да се справите с всички предизвикателства на живота.

Надяваме се, че този списък Ви е е дал няколко полезни съвета. Ако имате някакви други възгледи , които бихте искали да споделите, направете го. И ако имате някакви въпроси относно Вашият масаж или Вашето здраве, не се притеснявайте да питате.

 

 

 

 

 

 

Съдържанието на този сайт не е предназначено да замени професионален медицински съвет.. Ако сте болен, моля консултирайте се с лекар.