Шведски /Класически/ масаж

clasic2

Това е една от най-популярните масажни практики. При нея се прилагат различни техники и пресиране на специални точки по тялото с цел - да се подобри кръвното налягане и кръвния поток. Премахва изтощението, опъва сухожилията и мускулните връзки и успокоява физическата болка.

Създадена и развита в Европа. Извършва се върху специализирана масажна маса и се характеризира с дълги праволинейни движения с отворени длани. Често движенията по цялото тяло са насочени към сърцето. Използват се масла, пудри, кремове и лосиони с цел подобряване плавността на плъзгащия ефект при намалено съпротивление с кожата. Масажиращите движения, използвани при класическия масаж са точно 6 вида : ефлюраж, петрисаж, фрикция, почукване, натиск, вибрация .

Шведския масаж става все по-популярен и придобива широко признание за своите прекрасни лечебни ефекти.

Основната концепция на Шведския масаж е насочена към привеждане на напрежението към облекчение.

Опитен терапевт, практикуващ шведски масаж може да доведе до драматично положително влияние върху здравето и умственото състояние на лицето, което е масажирано.

Може ли масажът да помогне на проблемите и болките в гърба?

Отговорът на този въпрос за повечето от нас е „Най-вероятно - ДА”. Добре ни е известно, че масажът като терапия за болките в гърба е средството, което крие най-малко рискове за пациентите. В допълнение на това, някои видове масажи са невероятен пример как чрез метода на релаксация ние стимулираме хормона на щастието и доброто настроение – ендорфин . Чрез тази психологическа намеса, масажът помага като облекчава не само острата болка в гърба, но и хроничните болки .

 

Предимствата на масажа

Масажната терапия добива все по-широко значение и одобрение сред медиците, като средство за облекчаване на различни видове болка и също така като допълнение към други медицински средства при лечение.


Проучванията показват, че масажът има няколко сериозни предимства, които включват:

•  Повишава циркулацията на кръвта , като по този начин спомага за добро кръвоснабдяване на мускулите. Това подпомага бързото им възстановяван е след физическа активност, след травма или разтежение на сухожилие.

•  Намалява напрежението в мускулите. Този вид релаксация подобрява подвижността и намалява болката. Подобрява дори и съня .

•  Повишава нивата на ендорфин – хормонът на щастието в мозъка ни. Доброто настроение намалява безпокойството и тревожността, създава положително усещане, отпуска и успокоява. От друга страна би могло бързо да редуцира болката , което е от особено значение за страдащите от хронични болки.

 

От тази масажна терапия биха могли да се повлияят положително голям брой проблеми с гръбначния стълб като например:

•  Разтежение на мускулите в областта на кръста, плешките или врата. Повечето случаи на остра болка в областта на кръста са причинени от разтежение на мускулите , което може да бъде причинено от вдигане на тежки предмети, внезапно рязко движение или дори от падане.

•  Болката в кръста може да бъде много силна и продължителна. Когато имаме разтегнати или скъсани мускули и сухожилия, областта около тези места може да се зачерви или възпали. Това възпаление от своя страна води до силни спазматични болки и затруднено движение.

 

Терапевтичният масаж би могъл да спомогне за редуцирането на болката и да възстанови еластичността на мускулите и сухожилията.

Не рядко се случва да се събудим и вратът ни да е скован и болезнен при най-малкото движение . Причините биха могли да бъдат различни: от настинка до неудобна възглавница или рязко движение .

 

 

 

В тези случаи масажът е прекрасно средство и би помогнал да се намали напрежението и премахне възпалението в мускулите, да възвърне способността за движение .

Какво включва масажната терапия и коя терапия е най-подходяща?

Често пациентите си задават един и същи въпрос: Какъв вид масаж да опитам?

Като цяло голям кръг от пациенти намират Шведския масаж за най–подходящ .

Техниката на Шведския масаж подпомага кръвообращението и ефикасната релаксация . Това се постига с характерните дълги плавни потупвания на гръбнака и многобройни масажиращи движения.

 

Цени

Шведски /Класически/ масаж
20 минути
20лв
30 минути
25лв
40 минути
30лв
60 минути
45лв
90 минути
60лв
110 минути
80лв

 

 

 

 

 

 

 

 

Предплатени 10 процедури - плюс две безплатни.

Предплатени 15 процедури - плюс три безплатни.

Предплатени 20 процедури - плюс пет безплатни.