Антицелулитен масаж

Как се образува целулитът?
Целулитът е процес, при който се нарушава кръвоснабдяването на тъканта. Причините са заседнал начин на живот и нездравословно хранене. Всичко това води до промяна на състоянието в определените хормонални зони в женския организъм, където се натрупват подкожни мазнини и се задържа лимфна течност. Най-често целулитът се образува в областта на ханша, бедрата, корема, по гърба - в зоната на сутиена, раменете и подмишниците. Как се третира целулитът? Атакуват се засегнатите места, като се осигурява добро кръвоснабдяване и лимфоотичане. При антицелулитната програма е много важно да се знае, че само с един, единствен метод не може да се постигне почти никакъв ефект. Тя трябва да бъде комплект от няколко направления. На първо място е необходимо задължително да се спазва някакъв хранителен режим, изготвен от диетолог, да се спортува поне два пъти седмично или да се предприемат разходки по минимум 20 минути на ден и, разбира се, да се направи програма в козметичен салон, водена от специалист. Би било чудесно ако всичко това е съпътствано с третиране на кожата с качествени продукти в домашни условия. Искам да подчертая, че ако човек използва антицелулитни спрейове или кремове, но не спазва останалите неща, няма да има ефект или той ще бъде минимален и краткотраен.

Антицелулитен масаж
Най-известният метод за третиране на целулита е мануалният масаж. Именно с негова помощ се осигурява кръвоснабдяването на тъканите. Новодошлата кръв подпомага изгарянето на мазнините, носи свежи хранителни съставки, а от друга страна осигурява разнасяне на лимфните задържания. За да има по-голям ефект от антицелулитния масаж, е много важно засегнатите зони да се третират с качествени продукти. Те са или загряващи, или изстудяващи, а целта им е да проникнат добре през епидермиса и да въздействат на мастната клетка, като я освободят от съдържание. Времетраенето на процедурите зависи от възрастта и телесното тегло на жената. Ако тя е млада дама с добра обмяна на веществата и тежи около 50-60 kg, то тогава и 15 масажа биха били напълно достатъчни, за да се приведе тази фигура в добър вид и то за дълго време. Ако обаче имаме жена в зряла възраст, която има някакво увреждане, нарушаващо обмяната на веществата, било то хормонален проблем или стрес, и тя тежи над 65-70 kg, тогава 10-15 масажа няма да са достатъчни. При нея ще трябват минимум 20-25, за да има осезаемо намаляване на обиколката. От голямо значение и е честотата на процедурите. Те трябва да се правят всеки ден или през ден. Най-добрият вариант за добър успех - бърз, видим и траен, е когато масажът се комбинира с някои от другите съвременни методи за третиране на целулита. Това са т.нар. апаратни техники, които въздействат върху мускулите посредством ток. Освен че предизвикват разграждане на мастните клетки, те допринасят за доброто моделиране на силуета. По принцип масажът подсилва действието на всеки един от другите методи и когато е в комбинация с тях, резултатът е повече от добър.

Целулитът е не само козметичен, но и сериозен медицински проблем. Според тежестта си целулитът се дели на степени, като основните са четири:

Целулит

  • Първа степен – „начална” - Среща се предимно в ранна възраст. При набиране кожата с ръце се вижда т.нар. “портокалова кора”, която при отпускане на кожата изчезва.
  • Втора степен – „едемна” (оточна) - Среща се много често във всички възрасти и във всяка от целулитогенните зони. Забелязва се грапавост, бразди, подутини.
  • Трета степен – „леопардова кожа” - Виждат се възли, бразди, кожа с различна повърхност и топлина.
  • Четвърта степен – „възловидна” - Характеризира се с по-груба кожа, множество възли, дълбоки бразди и подутини.

Според консистенцията си целулитът се дели на четири вида:

Степени на целулита

  • Твърд целулит – среща се при млади и стегнати жени п ри тях може да се усети с ръка стегната мускулатура, но кожа тип портокал.
  • Мек целулит – среща се при жените с опусната, слаба мускулатура, при чести вариации в теглото, с мека кожа.
  • Оточен целулит – на преден план са смущенията във венозната и лимфната циркулация. Привечер има оточност около глезените, обувките стават тесни. Прозират или вече ясно личат набъбнали и разширени вени, има данни за лимфен застой. Засегнати са преди всичко глезени, бедра, подбедрица, зоната около коляното.
  • Склерозен целулит – развива се в климакса. Целулитните възли са големи, обхващат обширни пространства.

Антицелулитен масаж

За да се избавим от този козметичен и здравословен проблем се изисква най-вече постоянство при масажите, маски, упражнения и промяна в начина на живот и хранене. Добре е да се направи серия от поне 10-15 последователни масажа съчетани с маски. При по-тежки случаи масажите могат и да са повече на брой.

Цени

Меден масаж
20 минути
20лв
30 минути
30лв
40 минути
40лв
60 минути
50лв
90 минути
60лв
110 минути
70лв

 

 

 

 

 

 

 

 

Масаж с Вендузи
20 минути
15лв
30 минути
25лв
40 минути
30лв
60 минути
40лв
90 минути
50лв
110 минути
65лв

 

 

 

 

 

 

 

 

Масаж с Бамбукови пръчки
20 минути
15лв
30 минути
25лв
40 минути
30лв
60 минути
40лв
90 минути
50лв
110 минути
65лв

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Меден масаж + масаж с вендузи
90 минути
60лв
110 минути
70лв

 

 

 

 

 

Предплатени 10 процедури - плюс две безплатни.

Предплатени 15 процедури - плюс три безплатни.

Предплатени 20 процедури - плюс пет безплатни.